tiistai 22. joulukuuta 2009

Joulua ja historiaa

Joulu on taas ovella. Ei siis ovela kuten joku koiranleuka joskus lauleskelee. Joulukonsertit on pidetty. Hienoja konsertteja. Kuuntelin ison kuoron konsertin Pyhän Katariinan kirkossa ja lauloin itse Seniorikulkusten kanssa Mikaelin-kirkossa.

Joulujuhlassa oli mukava tunnelma ja hyvää ruokaa ja juomaa. Kööriakatemian Lailan Laulujen voitto nostettiin myös esille ja ansiomerkkejä jaettiin. Tässä puheenjohtaja Sirkku nostaa maljan voitolle. Ei ihme että monet viihtyivät puoli viiteen!

Moni on kysynyt mistä kuoron nimi tulee. Tuttua joululaulua on epäilty esikuvaksi. Näin asia ei ole, vaan nimi otettiin Kulkuset-joululehdestä. Kuoro perustettiin 4.1.1918 ja nimi päätettiin aika pian sen jälkeen, joten joululehdet olivat vielä ajankohtaisia. Tästä kuvasta huomaa että tästä lehdestä nimi otettiin. Verratkaa fontin K-kirjainta merkkimme suureen K-kirjaimeen!


Ja lopuksi kaikille oikein hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta. Ajatella että milleniumista on jo kymmenen vuotta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin kuva on mainio todiste siitä, että perimätieto pitää paikkansa.... Pitäisi löytää lehden nimessä käytetty fontti kuoron sivuilla käytettäväksi. Mainiota myös, että Kulkusilla on ahkera ja terävämuistinen historioitsija omasta takaa!

Harmaaparta kirjoitti...

Nyt se kuva on siellä sivuilla toivottamassa hyviä pyhiä. Kiitos mezzo! Ja kiitos kehumisesta!