keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Berliinistä


Seniorit ovat nykyään niin voinnissaan, että uskalsivat lähteä oikein ulkomaille konsertoimaan. Ohjelmisto oli toki jo tuttu juhlamatineasta, mutta sen hiomisessa riitti työtä. Kuoronjohtaja Päiviö kun on niin tarkka, että kaiken pitää mennä just prikulleen oikein ja tunteella.

Matkaa tehtiin Air Berlinin koneella ja hyvä majoitus saatiin hotelli Transitista Kreuzbergissa. Konsertti oli 26.4. klo 15 Passions-kirkossa. Kuulijoiksi saatiin liki 50 henkilöä, osa saksansuomalaisia, osa suomalaisturisteja mm. kirkkokuororyhmä Kuopiosta. Konsertti aloitettiin Nuoruustangolla - ja minkälaisella! Säestäjäksi siunaantui Jarkko Riihimäki (kuvassa oik.), joka toimii free lancer pianistina Berliinissä ja vetää Sinikaari-kuoroa. Tango-oppinsa hän oli hankkinut Buenos Airesissa ja wau, mikä meno! Päätteeksi lauloimme Sinikaaren kanssa Kesäpäivän ja Suomalaisen rukouksen. Lopuksi molemmat kuorot ja kuopiolaiset lauloivat yhdessä Kalliolle kukkulalle. Se oli laulun juhlaa! Suomi-Keskus tarjosi makoisat kakkukahvit ja seniorit kartuttivat keskuksen kirjastoa suomalaisella kirjallisuudella. Berliinin pappi Kai Henttonen (kuvassa vas.)kertoi keskuksen toiminnasta ja teki suurenmoisen vaikutuksen matkaajiin.

Turismipuolelle mahtui kävelykierros keskustan nähtävyyksissä Kimmon opastuksella, laivaristeily Spree-joella, La Traviata Komische Oper Berlinissä ja karonkka Lindenbräu- panimoravintolassa Sony Centerissä. Karonkassa ilonamme oli Berliini-konsertti-idean äiti Pirjo Liisa puolisoinen ja pianistivirtuoosi Jarkko. Shoppailuakin saivat virkeät seniorit tiukkaan aikatauluun sopimaan, eikä ihan turhaan paikkaan, kuuluisaan KaDeWe:en

1 kommentti:

Harmaaparta kirjoitti...

Kiva että Mezzo on kirjoittanut Berliinin-matkasta. Olen tuossa noin kolme-neljä viikkoa ajatellut kirjoittaa, mutta kas kummaa kuinka nyt muut kiireet ovat sattumoisin ehtineet ennen.

Oikein hyvä matka, säiden haltija suosi pilvettömällä taivaalla ja täydellä kesällä, kaikki puut ja pensaat kukkivat. Parhaimmillaan + 27 astetta.

Ehdin myös piipahtaa pikaisesti ystäväni luona puutarhajuhlassa, hän täytti 65 vuotta. Kulkussopraanomme Elisa oli mukana ja lauloi päivänsankarille Sinä kullanmurunen. Kovin olivat tykänneet, kertoi sähköpostiviesti Berliinistä.

Konsertti meni mielestäni hyvin, kommentteja en ole Berliinistä saanut. Vielä pieni lisäys: Katsomossa oli tasan 39 kuulijaa, kirkkoherra mukaan lukien.

Kyllä matkailu avartaa. Varsinkin hyvässä seurassa.

PS vielä perään. Aamulla lähden suurkuoron kanssa Tampereelle kannustusjoukoksi (pieni, mutta hyvässä lihassa oleva joukko siis), kuoro osallistuu kuorokatselmukseen ja on tehnyt hirveästi töitä. Tästä ensi viikolla kuulumisia.