sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Romppeita ja rahaa


Kirpputori on jo vanha tuttu, mutta rompetorilla olen ollut nyt ensimmäisen kerran. Seniorien laulupäivänä eteispöydälle tuotiin hinnoittelemattomia itselle turhiksi käyneitä tavaroita. Aikansa kun niitä käänteli, keksi tavaralle uusiokäyttöä ja maksoi kuoron kassaan sopivan summan, omantunnon mukaan. Rompetorilta kertyi mukava summa, yli 100 euroon päästiin. Idea on vapaa toteutettavaksi muissakin tilanteissa.

Ylijääneet romppeet vietiin (siis Kati vei) Unelmakirppikselle. Bloggeri innostui kokoamaan lisää aikansa palvellutta tavaraa ja kuskasi vielä pari matkalaukullista samaan paikkaan. Tulot kirjaantuvat kuorolle. Siellä ne kamppeet nyt odottavat ostajaansa.
Porissa 30 v sitten sikäläinen kuoro piti kirpputoria ja paleli Porin torilla keskitalven pakkasilla ja sai tuloja oikein kunnolla. Siitä tuli nätti summa matkarahoiksi.

TUUNAAMINEN on muotia. Siis kirpparille ja tuunaamaan!

2 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Raha on aina tervetullutta ja kaapit ovat täynnä tavaraa. Mutta kuka sitä haluaisi? Arvokkaista tai rakkaista tavaroista ei halua luopua ja muut ovat sitten ehkä jopa roinaa. Vai onko asia niin, että mikä yhden mielestä on arvotonta kamaa ja roinaa voi toisen mielestä olla löytö?

Vaikka itse vierastan kirpputoreja, niin on olemassa myös aitoja "kirpputori-faneja". Ulkomailla ne ovat nähtävyyksiä. Torit, eivät fanit.

Anonyymi kirjoitti...

Rompetorilta tuli euroja yli 100 ja kirpputorilta tulee lisää. Monet arvostavat vanhoja tavaroita ja jopa haluavat sisustaa kotinsa niillä sekä pukeutua second handiin.
Vanhoista kamoista voi ihan helposti luopua, kun muistaa, ettei viimeisessä asussa ole taskuja. Kannustan käyttämään kirpputoreja sekä myynnin että oston kannalta.