lauantai 28. helmikuuta 2009

Kuorosota

Kuorosota-ohjelmia on sitten seurattu. Vauhtia, värejä, showta. Oma suosikkini on Espoon kuoro, sen esityksissä kuulen kuorolaulua, ryhmässä täytyy olla monta hyvin kouliintunutta kuorolaulajaa ja ammattiosaamista taustajoukoissa. Huomenna pitää muistaa avata TV4 illalla.

Odotan mielenkiinnolla, tuleeko ohjelma vaikuttamaan kuoroelämään jotenkin vai eikö mitenkään. Olisiko tuollainen pop-artisti tai julkkisvetoinen meininki järkevää kokeilla kuorokonsertissa? Pähkähullu idea vai? Siis tarkoitan Turussa...

3 kommenttia:

Harmaaparta kirjoitti...

Katselin kerran Kuorosotaa ja se riitti minulle. Hyppimistä ja pomppimista ja vähemmän taidokkaita sovituksia, joista kuulemma osa ainakin tuli taustanauhalta. Ne "piisit" eivät myöskään olleet erityisesti mieleeni, kun en ole mikään nykyrokin fani.

Katsokaa kuinka hienosti arvostettu kuoronjohtaja Timo Lehtovaara (mm. CCA-kuoro ja Puolalan musiikkiluokat)kirjoittaa Hesarin yleisön osastossa:
"Idols- ja Kuorosotaohjelmien ansiosta nykyään ei enää lauleta - nyt vedetään.
Kuorolaulu ei todellakaan ole enää samaa kuin ennen: mun kuoro vetää seuraavassa konsertissa Kuulaa ja Kostiaista."

Timo on täysin oikeassa piruillessaan. Kumpikaan ohjelma ei ole saanut minua avaamaan telkkarin. Ilmeisesti onneksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kuorosota tuotti lopulta pettymyksen. Ikuisena optimistina uskoin, että loppua kohti kuorot oppisivat laulamaan kuorolauluja, mutta ei. Ohjelmasta haluttiin aivan muuta ja sitä muuta se sitten olikin, showta. Töitä varmaan tehtiin paljon. Tulee mieleen taannoinen tositapahtuma, kun tunnettu musiikkiarvostelija kirjoittu yksinlaulukonsertin arvotelun lyhyesti: "Miksi?"

Harmaaparta kirjoitti...

Toinen tositarina 1950-luvulta. Vaurio-niminen laulajatar piti konsertin ja arvostelija totesi "konsertin olleen taiteellinen vaurio". Laulajatar jätti sen jälkeen tyttönimensä ja käytti avioliiton myötä tullutta sukunimeä. En tiedä lauloiko enää.